• slayt
Duyurular

ziraat bankasi TR160001001600559863795006 İban hesabına İMRENLER KASABASI KÜLTÜR VE DAYANIŞMA HESABINA

İRTİBAT

İMRENLER KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

www.imrenlerdernek.org

**************************************************

Faruk ANILSIN: 0532 325 6309

Abdullah uslu:0539 584 53 08

İdris EMEKSİZ: 0537 630 2371

Veysel KIRBAŞ: 0544 853 0190

Adem ANIL: 0535 875 1231

*******************************

Rıdvan PEKDEMİR: 0543 309 2029

*************************************

İMRENLER KASABASI KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BANKA HESABI

Ziraat Bankası - Siyavuşpaşa / Bahçelievler Şubesi:

TR 16 0001 0016 0055 9863 7950 06

**************************************************

Şirinevler Mahallesi Mahmutbey Yolu Onur Sokak No:7 Bahçelievler / İSTANBUL

05/02/2023 TARİHİNDE DERNEK MERKEZİNDE MEVLİD VE GEÇMİŞLERİMİZİN

RUHLARINA KURANI HATMİ ŞERİF OKUNACAKTIR.

09/04/2023 DERNEK MERKEZİMİZDE İFTAR YEMEĞİ.

04/06/2023 İSTANBULDA İMRENLER LİLER PİKNİGİ.

DUYURU

HER YIL OLDUĞU GİBİ İMRENLER KÜLTÜR VE
DAYANIŞMA DERNEĞİ OLARAK 2022-2023  EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİNDE DE BURS VERMEYE  HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİ İLE
DEVAM EDECEĞİZ
 BU NEDENLE BURSA İHTİYACI OLAN  ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZİN imrenlerdernek.org ADRESİNDE BULACAKLARI
BURS FORMUNU DOLDURARAK    imrenlerder42@gmail.com mail adresine gönderdikten sonra DERNEĞİMİZİN BURS BAŞVURULARINI DEĞERLENDİRME KOMİSYONU DEĞERLENDİREREK BURS KAZANANLARA GERİ DÖNÜŞLER  ÖZELDEN YAPILACAKTIR.

VERİLECEK BURS MİKTARINI HAYIRSEVERLERİN
VERECEKLERİ DESTEKLER BELİRLEYECEKTİR
BU NEDENLE HERKESİN KATKILARINI BEKLİYORUZ
DESTEK VERECEKLERDEN ALLAH RAZI OLSUN.

Konya Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0

Özlü Sözler
İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)
Kasabamız Hakkında

Kasabamız İmrenler idari yönden Konya İli Hüyük İlçesi’ne bağlıdır. İç Anadolu ve Akdeniz Bölgelerini birbirinden ayıran Sultan Dağları’nın eteklerinde kurulmuştur. 1970 li yıllarda 4.400 civarında olan nüfus özellikle Almanya ve İstanbul’a göçlerle birlikte azalmıştır. Kasabamızın nüfusu 2018 yılı itibariyle 1.200 kadardır. Eskiden bağlı olduğu ilçemizin adıyla bilinen Beyşehir Gölü’nü kuzey doğudan seyretmektedir. İmrenler’e komşu köyler kuzey batıda Burunsuz, kuzey doğusunda Çamlıca, güney doğusunda ise Selki kasabası ve güneyde Köşk Kasabası’dır.

Coğrafi konumu önemli olup Uluyol geçişi tarihi İpek Yolu olarak adlandırılmıştır. Bu nedenle İmrenler; tarih öncesi ve sonraki dönemlerde pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Tarihi 8-9 bin yıl öncesine dayalı olan kasabamızın yukarı kısmında yer alan Başpınar su kaynağı çevresinde yer alan mağaralar önemli ip uçları vermektedir. Yakın çevrede bulunan Çeltek Mevkii, Fasıllar, Eflatun Pınarı eski çağlardan itibaren bölgenin yerleşik dönemlerine ışık tutan buluntulara ev sahipliği yapmaktadır.

Hitit, Roma – Bizans, Selçuklu ,Karamanoğulları ve Osmanlı tarihinde yer alan kasabamızın ilk isimleri olan Balganda ve Umranlar 1400 lü yıllardan itibaren kullanıla gelmiştir. 1432 Tarihli Karamanoğulları Vakfyesi’nde yer alan bilgilerde Balganda, Umranlar ve Ferenez’den bahsedilmektedir. Kurucu kabul edilen ve en eski kasaba camisine adı verilen Hacı Menteş tarihi bir kişiliktir. Osmanlılar döneminde çevrenin kalabalık köylerinden olduğu kayıt altına alınmıştır. Cumhuriyet döneminde 1955 yılında belediyelik olan kasabanın adı 1962 yılında İmrenler olarak değiştirilmiştir. Kasabamızın belediye statüsü yakın zamanda kaldırılmış ve Konya Büyükşehir’e bağlı bir mahalle olmuştur. Günümüzde İmrenler; Başpınar, Hacı Menteş Cami, Yaylalar, Şehitler Çamı, mağaralar gibi tarihi ve doğal güzellikleri ile görülmeye değer bir yerleşim birimidir.

Arazi yapısı engebeli olup Beyşehir Gölü istikametinde düzleşmektedir. Karasal ve Akdeniz ikliminin geçiş noktası sayılmakla birlikte Göller Bölgesinin genel özelliği nedeniyle yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlıdır. Kuru tarım yanında kısmen sulu tarım yapılan bölümler vardır. Tarlalarda; buğday, arpa, pancar gibi bitkiler ile bahçelerde elma, armut, erik, ceviz, son dönemlerde çilek üretimi de önemli hale gelmiştir. Toprakların bağ ve bahçeler kısmında yıllar önce kentlere yaşanan göçün etkisiyle işlenmeyen alanlar bulunmaktadır. Kasabamızda ikamet edenlerden esnaf ve çiftçilik yapanlar yanında emekliler de önemli yer tutmaktadır.

Aidat Borcu Sorgulama
Köşe Yazıları
Günlük Gazeteler
Konya Hüyük İmrenler Kasabası Derneği © Copyright 2019  V4.0 Tüm Hakları Saklıdır. Hazır Dernek Sitesi | Hazır Köy Sitesi